Palbo Stål A/S​

​Rustfrit stål bør vedligeholdes korrekt

Når du har købt en bordplade i rustfrit stål hos Palbo Stål A/S i Odense på Fyn, vil den holde i mange år, hvis du følger et par enkle råd.

Daglig vedligeholdelse og rengøring af rustfrit stål​

Du bør skylle rustfrit stål af med rent vand efter brug, og du må gerne bruge sulfo på en fugtig klud eller børste.

Du kan anvende en nylonsvamp sammen med et poler- eller allround-rengøringsmiddel til vanskelige aflejringer og fastbrændt fedtstof. Du bør kun bevæge nylonsvampen i sliberetningerne. Du må derimod ikke anvende ståluld på rustfrit stål.

Du kan fjerne kalk med et afkalkningsmiddel. Lad det virke i højst fem minutter, hvorpå du skyller efter og tørrer med en klud.

Andre former for vedligeholdelse af bordplader​

Hvis der opstår rustpletter på rustfrit stål, så er det ikke stålet, som ruster. Det er derimod rester af almindeligt stål som blandt andet stålstøv fra knive, støbejernsgryder og vandrør. Disse rustmærker er overfladiske og vil ikke beskadige bordpladen.

Mærkerne kan let fjernes med en fugtig klud og et allround-rengøringsmiddel, men for at forhindre at rustpletterne dukker op igen, bør du finde årsagen. Du kan anvende et pudsemiddel til rustfrit stål, hvis der opstår et behov for at give bordpladen det oprindelige udseende tilbage.

De typiske blegemidler og bakteriedræbende opløsninger i husholdningen indeholder klor. Betjeningsvejledningen for disse produkter skal altid følges, og bordpladen skal altid skylles grundigt med rent vand umiddelbart efter brug. Langtidskontakt mellem disse midler og bordpladen skal undgås, fordi der kan opstå tæringer og misfarvninger i bordpladen. Det samme gælder for syreholdige midler.

Kontakt os på telefon 66 11 14 92 eller e-mail info@palbostaal.dk, hvis du ønsker en bordplade i rustfrit stål, eller hvis du vil høre mere om vedligeholdelse.​

Et hurtigt spørgsmål?

Bare smid en besked her.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt